VI Encontre d’Aficionats a la Meteorologia de Beniarrés

No voldria perdre l’oportunitat de parlar-vos al bloc del VI Encontre d’Aficionats a la Meteorologia que va tindre lloc el passat 12 de maig del 2018 a la població de Beniarrés. Un encontre organitzat pel Ajuntament de Beniarrés i pel Institut Universitari de Geografia de l’Universitat d’Alacant que cada any va superant-se per l’alt nivell de les conferencies que varem tindre l’oportunitat disfrutar.

Encontre Beniarres

Enguany varem poder gaudir d’uns professionals de la comunicació com son Victoria Roselló, Lluís Obiols i José Coloma, part de l’equip de Meteorologia d’À Punt que ens van parlar de primera mà de les dificultats a l’hora de transmetre l’informació meteorològica des dels mitjans de comunicació al públic en general d’una manera professional, clara, verídica i sense sensacionalismes als que ens tenen acostumats les televisions.

À Punt

El plat fort va vindre de la ma de l’eminent Agustí Jansá, físic i antic delegat d’AEMET a les Illes Balears. Agustí ens va delectar amb els seus coneixements sobre els episodis mediterranis de pluja extrema amb gran quantitat d’informació científica per entendre aquests tipus de fenòmens.

Agustí Jansá

Pablo Mirete, geògraf per la Universitat d’Alacant i CEO d’Inteligencia Climática, va presentar un petit estudi pertanyent al seu Treball de Fi de Grau sobre l’evolució de les nevades a la muntanya d’Alacant amb les dades recollides per Ángel Vañó des de 1977 fins l’actualitat a la població de Penàguila a 985m, on una de les conclusions extretes és que hui en dia, encara que no ho parega, està nevant més a les nostres muntanyes.

Pablo Mirete

Per a finalitzar, els ponents i membres de les associacions AVAMET, AMETSE i Cazatormentas van intervindre a una taula redona sobre l’importancia de les dades en climatologia i meteorologia, on les diferents associacions ens van explicar les tasques que realitzen per ampliar i mantindre les seues xarxes d’adquisició de dades.

taula redona

Dins del Encontre d’Aficionats a la Meteorologia, es va realitzar el V Concurs de Fotografia Meteorològica de Beniarrés, on es va fer l’exposició de les 30 obres finalistes i es van entregar els premis a les fotografies guanyadores.

En definitiva podem estar orgullosos que a la comarca de El Comtat es celebre tots els anys aquest encontre, ja consolidat, on tots els aficionats a la meteo tenen el seu punt d’encontre amb una agenda de conferencies i activitats de categoria. Vos convide a que vos apropeu l’any que ve a Beniarrés al VII Encontre d’Aficionats a la Meteorologia i a visitar el Museu del Clima de Beniarrés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s