Historia de CocentainaMeteo (3).

3. El naixement “oficial” de CocentainaMeteo.

A l’any 2006 comencen a accelerar-se les coses.

Aprofitant que el proveïdor d’Internet ofereix un servei de hosting gratuït, cree l’espai Web /cocentainameteo. Ja està! Eixe simple gest va batejar l’estació meteorològica que tenia en aquell moment a casa i va marcar el principi d’un projecte que a hores d’ara continua evolucionant: CocentainaMeteo.

Editar i publicar per FTP una pàgina HTML era senzill. No tenia gens de complicació. Però necessitava incloure de manera senzilla i automatitzada dades meteorològiques actualitzades amb els recursos que disposava.

Comença una temporada de proves. Com que per aquelles dates estava gastant visual C++ vaig crear una senzilla aplicació en la que jo picava manualment les dades de la Oregon BAR938HG i en un clic el programeta pujava per FTP un HTML apanyaet per a mostrar les dades.

També havia desenvolupat un circuit electrònic que mitjançant un microcontrolador PIC em capturava les mesures del sensor de tempestes i les transferia al ordinador. Allí mitjançant altre software que vaig fer amb visual C++, visualitzava gràfiques de les mesures del sensor de tempestes. Aleshores vaig decidir que cada hora pujaria al Web una gràfica del sensor de tempestes per FTP al apartat “Teledetecció”.

Al Estiu del 2006 ja es podia veure el primer web de CocentainaMeteo amb aquest aspecte:

Oferia les dades enregistrades a la Oregon i un apartat de teledetecció amb la gràfica del sensor de tempestes. Això si, sempre amb actualitzacions intermitents depenent de la meua disponibilitat per a picar dades i de que eixe dia deixara el sensor de tempestes i el PC funcionant.

Aquest inconvenient va fer que em posara a navegar per Internet i a preguntar pels fòrums per tal de decidir quin model d’estació meteorològica automàtica semiprofessional podria comprar per automatitzar CocentainaMeteo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s