Historia de CocentainaMeteo (2).

2. La meua primera estació meteorològica.

Passaren els anys, la tecnologia avançava i els preus dels instruments meteorològics baixaven. Sempre me’ls mirava als bazars i les rellotgeries de la contornà. Tenien des dels d’agulla analògics de tota la vida fins a unes virgueries digitals que feien les dents llargues.

Jo de moment vaig instal·lar junt amb els equips de ràdio a casa un termòmetre digital de cotxe amb una sonda de temperatura cablejada fins a la finestra. El pressupost no donava per mes.

Un instrument interessant que vaig construir per aquella època va ser un sensor de camp elèctric que instal·lat a la finestra em permetia detectar que s’apropava una tempesta avisant-me de manera visual i acústica dels canvis elèctrics a l’ambient.

Amb el boom d’Internet apareix la possibilitat de veure mapes de previsió, models meteorològics, fotografies del Meteosat, imatges de radar… Tot un luxe per a fer seguiments de situacions interessants.

Els xats IRC-Hispano permeten tindre les primeres converses a temps real seguint situacions meteorològiques.

Em vicie als fòrums de meteo que apareixen a Internet. M’enganxe al fòrum de Meteored i després al d’Ontimet, que al ser d’un àmbit més local permet fer el seguiment de les situacions amb millors condicions. És una època en la qual conec virtualment a molta gent que està tan boja o mes que jo. Unes persones entusiastes i increïbles.

A gener de l’any 2003 em regalen per a reis una Oregon Scientific BAR938HG. Una estació meteorològica senzilla amb un sensor sense fils de temperatura i humitat exterior. Unes barres mostren en pantalla la tendència baromètrica de les últimes hores i té unes icones per mostrar-te una previsió de l’oratge que et calcula l’estació. També inclou un rellotge radio controlat amb l’estació de senyals horàries DFC77 d’Alemanya.

Oregon Scientific BAR938HG

Altra vegada torne a estar com un xiquet. M’imprimisc unes taules que, diàriament  quan sonava l’alarma de l’Oregon, anava reomplint amb les dades actuals i les màximes i mínimes diàries.

A poc a poc m’adone que el que vull no es anar omplint llistes i llistes infinites amb dades meteorològiques. El que vull és tindre eixes dades disponibles online.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s